Friday, June 15, 2007

Caminant pels carrers de HK

Caminar pels carrers de Hong Kong és tota una experiencia. Avui ensenyem alguna mostra del que et pots trobar.

Els "mercadillos" són típics aquí, i els trobes als petits carrerons perpendiculars a les grans avingudes. Aquestes parades poden ser de tota mena de productes, des de menjar, peix, fruita, carn, verdures...etc fins a roba, bolsos, sabates i altres estris. Tots tenen aquesta mena de "toldos" per a protegir-se del sol i de la pluja.



Imatges com aquesta són molt habituals. Davant d'una joyeria una dona recull cartrons amb una mena de carret molt típic d'aquí. Es veu molta gent gran recollint brossa, cartrons i plàstics. Cosa que també vam poder veure quan vam estar a Beijing. Una dona que recollia botelles de plàstic va estar una bona estona esperant a que ens acabessim l'aigua per poder demanar-nos l'ampolla.

Aquesta imatge té més significat del que de entrada pot semblar i que descriu molt bé el que passa en aquesta gran ciutat.



Al 2003 va haver un brot de SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) una neumonia àtipica, a Hong Kong, i en el qual es van infectar més de 700 persones i en van morir 270. Des de llavors la gent es va acostumar a utilitzar mascarilles quan estan refredat. No és obligatori però és un símbol de respecte cap als altres. Grans i petits les utilitzen i la veritat és que quan ho veus per primer cop impressiona.

2 comments:

joan said...

Bones!!!
Molt impactant les fotos de la joieria i de la mascarilla. Ja no recordava el brot de SARS!!
Aquí quan estas refredat et deuen mirar malament, no? Millor quedar-se a casa :-)

joan said...

Per cert, heu vist la data que posa a sota??
Si fos per aquestes terres ja seria més vellet!! :-(
Sort que em conservo molt bé i semblo més jove!! jeje