Tuesday, June 12, 2007

Contra la pirateria

A la televisió de Hong Kong s'emet aquest spot contra la pirateria.








La Motion Pictures Association (MPA) és la institució que reuneix a les principals productores de Hollywood com la Buena Vista International, Paramount Pictures i Warner BROS. La MPA s'ha proposat acabar amb la pirateria en aquesta regió i col·laboren amb les autoritats locals. Al 2006, la pirateria a Asia-Pacific va fer que la assossiació deixès d'ingresar 1.200 millons de dolars (911 millons d'euros).

Xina és un dels majors paisos productors de falsificacions de DVD i música del món. Spiderman 3 es va estrenar abans a Asia que a Estats Units, per evitar la pirateria ja que en altres ocasions s'havien trobar copies pirates a Xina de pelicules com "Sayuri" o "Casino Royale" inclus abans del dia de la seva estrena a Estats Units.

Per combatre tot això s'han entrenat dos gossos policies, els primers del món, que detecten discs òptics. Actualment estan treballant per els agents aduaners de Malasia, però abans han estat probats a Estats Units, Hong Kong i Dubai,

A Hong Kong la policia va acabar, el mes de febrer, amb una de les majors reds de pirateria. Amb aquest cop s'estima que nomes quedaràn uns 40 o 50 punts de venta on s'ofereixen discs òptics pirates (incluits els CD, VCD y DVD), en comparació als 1.000 punts que existien l'any 1999. En aquest cop es van requisar més de 120.000 discs òptics en una vintena de llocs de Hong Kong.

No comments: