Tuesday, April 24, 2007

Beijing, El mercat dels camperols 潘家园民间旧货市场

Diumenge és dia del mercat dels camperols. Aquest és un mercat d'antiguitats i coses varies, pots trobar gairebe qualsevol cosa...com a curiositat observeu atentament cada una de les imatges a veure qui hi troba les coses més increibles. Pots adquirir maletins de la creu roja, cascos i ulleres d'aviadors, tot tipus de material de la guerra, pedres, pulseres i collarets, tocadiscs, estatues, llibres, pots, pinzells, quadres, i trastos.







Tot tipus de coses pràctiques com una màscara de gas, un timó... objectes del dia a dia.






Aquí hem descobert la tècnica del regateig, et donen un preu desorbitadament car, et baixen gairebe a la meitat per ser tú, per ser tan guapo o per ser espanyol...preu que continua sent molt car, (de 1200 yuanes te'l deixen per 800 yuanes, uns 80 euros). Aqui comença el duel amb la calculadora en mà per poder anar posant els preus. Li has de fer comedia, t'ha semblat carissim, aqui comença la baixa, continua sent car...et diu que li diguis un preu, li has de rebaixar un 90% gairebe, et dira que no, et proposara un altre preu, i aixi, infinitament, fins que o bé ho aconsegueixes per una trecera part del que t'havia dit inicialment, en aquest cas per uns 200 yuans o uns 20 euros. O també pot passar que quan sembla que ell ja no baixi més, i tu decideixes marxar, et torni a cridar. La evasiva l'has de fer ben a poc a poc, per donar-li temps perque et cridi.
Un cop pactat si veus que esta excessivament content probablement sigui perque encara n'ha tret un bon benefici.

Despres de tot el matí els nostres trofeus són, una pulsera pel Miquel, una flauta que encara no sona pero que el Miquel esta en ello, algun que altre regalet, i un gooong!!. Hem de dir que el gong va causar furor. Alla on anavem tothom el mirava, comentava, somreien, el volien tocar i ens preguntaven el preu. Ja ho sabeu, si voleu sortir a lligar per la Xina, porteu un gong!!

2 comments:

luisg said...

buenísimo el niño bostezando...

Núria & Miquel said...

jjejejej sabia que te iba a gustar esta foto....ya que es una de nuestras preferidas, es muy autentica!!!