Monday, May 28, 2007

Sistema sanitari

A Hong Kong, com a la majoria de països tret d'Espanya, no hi ha sanitat pública. De totes maneres a moltes empreses, juntament amb el contracte i el salari, et dónen una assegurança mèdica.

Despres d'haver d'anar al dentista per motius de força major...hem esbrinat com funciona el tema medicines a Hong Kong. Podria ser una molt bona solució per al malbaratament de medicines a Espanya i contra l'automedicació. Aquí no pots comprar medicines amb receptes a les farmacies. Únicament pots adquirir tot allò que va sense recepta. Si necessites qualsevol altra cosa, has d'anar al teu metge. Un cop visitat i fet el diagnòstic, allà mateix et donen unes bossetes, amb el teu nom, i les indicacions de com ho has de pendre. Et dónen ni més ni menys que el número de pastilles que necessites. Estàn contadissimes!! Aixi que un cop fet el tractament no te'n queda ni una.


Vénen sense prospectes, cosa que també impedeix que sàpigues per quines altres infeccions o malalties et poden servir.

2 comments:

Anonymous said...

doncs jo veig que seria un gran pas enrera en el sistema sanitari.

la medicina no es matematiques. Potser a una persona li sobren pastilles, o un altre li sobren. A la vegada que no tothom segueix el tractament. Per tant dues coses, per un canto et pots trobar q has de tornar al metge per demanar mes pastilles. O pr l'altre canto, potser es l'interessant, segur q al final tens tot de pastilles per casa, sense prospecte, sense saber pa q sirven pero q quan algu es troba malament segur q se les pren "pa provar". Com a minim el prospecte per prevenir, per si te les prens saber q estas fent. Es a dir, hi ha el mateix problema q a espanya pero sense informacio. Ho trobo molt pitjor.

Jo sempre penso que la manca d'informacio es un error. Hi ha gent q diu q el exces d'informacio es un error. Pero jo els hi dic, el problema es q la teva informacio no esta ben organitzada. ;-)

salutacions, (no ens coneixem)

Anonymous said...

miquel said:
Ei Carles! Merci pel comentari. Estic d’acord amb tu que, en general, és millor excés que manca d’informació. De totes maneres, quan la gent es comporta de forma poc racional amb risc per la salut pública (per exemple, automedicant-se amb antibiòtics) no em sembla malament que l’estat vetlli pels seus ciutadans restringint l’accés a alguns tipus de medicaments. És a dir, si ens comportem com a nens petits, l’estat ha de comportar-se com un vigilant per evitar que ens fem mal els uns als altres. Que vagi bé!

si, estem d'acord. :-) En teoria per a aixo van inventar q no pots comprar certes medicines sense recepta. I crec q tb intenten q hi hagin capses amb diferentes quantitats de pindoles i concentracions de medicament, and then es el metge qui decideix si pirititrifeno 500mg de 24 capsules or pirititrifeno 250mg de 12 capsules. Tot i q el sistema es mooolt millorable. Si algun dia em trobo a la ministra de sanitat li ho comentare. ;-)