Saturday, May 19, 2007

Tea House

L'acte de menjar a Hong Kong té una rellevancia que no té a Barcelona. Aquí es menja a tota hora i per tot arreu. Als carrers hi ha un numero infinit de restaurants i paradetes. La gent menja a qualsevol lloc, qualsevol moment és bo. S'aturen a les parades del mig del carrer i mengen alla mateix drets, entre semàfor i semàfor, entre compra i compra o de camí a qualsevol lloc.

No hi ha la tradició de cuinar a casa, la gent sempre menja a fora, degut a que tenen una pausa curta a la feina per dinar, i treballen fins bastant tard. Llavors és el moment de fer vida social, i quedar amb els amics per sopar i anar de compres.
El "take away" és el pa de cada dia. Veus a la gent caminant de camí a casa que porten una bossa blanca de plastic amb pots de menjar que han agafat en algun restaurant. Per aquest mateix motiu quan menges en qualsevol restaurant i sobra menjar, et diuen si te'l vols endur a casa.

Avui, com a bons Honkonians, el Juan m'ha portat a dinar a la Tea House. Es tracta d'una casa de tè on la gent va a veure tè i l'acompanyen amb Dim Sum (tipic menjar de Hong Kong que ja n'haviem parlat en algún post anterior). El concepte és diferent a l'occidental on menges i veus per fer passar el menjar. Aquí el menjar és per acompanyar el tè que prens.




És tot un ritual. El tè es pren com temps enrera. Et porten un got amb tapa a dins del qual et posen les fulles de tè. Avui hem probat el tè de Jasmin. Al costat de la taula tens un calentador d'aigua, i t'omples la tassa totes les vegades que vulguis. Un cop barrejat el tè amb l'aigua es tracta d'abocar el contingut a una tassa que serà d'on veuras el tè.


He de dir que els Dim Sum d'aquí estaven boníssims!! es nota que són de millor qualitat que en altres llocs, tot i que tenien menys varietat. Per poder dinar aquí has de reservar amb una setmana d'antelació, ja que és un lloc molt visitat. La casa de tè esta situada al mig d'un parc i en un edifici d'estètica colonial. A part de menjar Dim Sums també pots comprar tota classe de tè i degustar-los sense la obligació de comprar-ne cap.


El Juan esperant que ens portessin tots els manjars!

2 comments:

joan said...

Buenas!!
La casa aquesta és força xula, amb l'estil aquest colonial.
Ja hi anirem quan vingui, sobretot per probar i comprar te, i jalar com a acompanyament. jeje
Llavors podreu posar la foto del Joan esperant que ens portessin tots els manjars!!
Petonets!!

Núria & Miquel said...

No ho dubtis, que ja el probaras!! Jo ara estic recol·lectant llocs per desprès poder dur als nostres convidats!!

Petonets guapo!!