Monday, July 30, 2007

"Disneylandia amb pena de mort"

Per acabar el nostre viatge vam fer escala a Singapur. Una ciutat com a mínim peculiar. Té la part de negocis on s'acumulen els gratacels, i la resta de la ciutat és més aviat de cases baixes. Algú va descriure Singapur com Disneylandia pero amb pena de mort, i es que resulta sorprenent la sensació de decorat que té. Singapur és una illa que és ciutat-estat. Té una superficie de 699,4 km², i és el païs més petit del Sudest d'Asia. Singha, significa lleo, i Pura, ciutat, aixi que Singapur vindria a significar ciutat dels lleons.

Vistes del centre de negocis.



Aqui el símbol de la ciutat.





Aquí una de les demostracións de barreja cultural que hi ha a la ciutat. Conviuen 4 idiomes: l'angles, el xinès, el malayo, i tamil (indonesi). Els quatre són oficials...imagineu-vos el que significa això. La població ha de ser bilingüe, han de saber l'angles i un dels altres tres idiomes, depenent de l'origen dels pares. Si els pares no tenen cap dels tres altres origens, llavors es pot escollir quin segon idioma es vol apendre.



Singapur té dos dels barris més característics, Little India i China Town ja que la presència d'aquestes dues comunitats és molt important. Així doncs no només conviuen 4 idiomes sinó que també diverses religions.

Aquí unes imatges de China Town, semblava que estessim pels carrers de Hong Kong.





Vam anar també a Little India, però va ser tan gran la sorpresa que ens vam endur, que no vam pensar en fer fotos. Resulta que era diumenge, i nomes sortir del metro, semblava que estiguessim pels carrers de Bombai...era IMPRESSIONANT!, tot d'homes (apenes es podien veure dones), arreplegats al mig del carrer, sense fer res, només allà plantats, i tots mirant, mirant-nos molt. Quan dic ple, vull dir que pels carrers no podien circular els cotxes, només homes. És curiós que els homes anaven agafats de la mà, del braç, abraçats...va ser una eperiència impactant. Vam suposar que tanta gent al carrer era perque era diumenge.

Aquí tenen lleis que poden prohibir gairebé qualsevol cosa. FIns fa un temps estava prohibit menjar xiclets, ara no ho està, però només pots entrar un màxim d'uns quants paquets quan passes aduanes... En la següent foto veieu una prohibició en el metro, que està prohibit el Durian (la última imatge, que sembla una bomba), i es que el Durian és tipic d'aquestes zones. És una fruita que fa molta pudor, té una de les olors més fortes que hem sentit mai. Forta i persistent. Aquí no te la pots menjar al metro...tot i que no té penalització... ejem ejem, calla que això a Espanya funcionaria. A Hong Kong també hauria d'estar prohibit, hi ha carrers i restaurants que oloren moltissim a Durian...Nosaltres a Hong Kong en vam comprar un cop, per probar-lo, i el vam posar a dins d'una motxilla, al arribar a casa tot el pis olorava a Durian, i la motxilla va haber d'estar uns dies ventilant-se... imagineu-vos.



Per acabar i com a curiositat, dir que Singapur va ampliant la seva superficie. Hi ha un ambiciós projecte per ampliar uns 60 km² la seva superficie. El gran problema és que com més s'expandeix Singapur, més disminueixen les illes d'Indonesa més pròximes a Singapur, ja que d'aquí prove el 80% de la sorra que s'utilitza. Les provincies indonesies de Riau i Bangka-Belitung han venut una mitja de 300 millons de metres cúbics anuals de sorra a Singapur. Això fa que hagin obtingut una gran ganància, però provoquin un desastre ecològic. Algunes de les illes més petites han desaparegut sota el mar, ja que al treure volum de sorra, fa que la illa no pugui resistir l'erosió del les onades del mar i acabi desapareixent. Només per l'expansió de l'aeroport de Changi uns 12 Km², es van necessitar 9.600 millons de metres cúbics de sorra. Per sort al 2007 Indonesia ha prohibir l'exportació de sorra sense excepció. Els governs regionals que s'estaven beneficiant de l'exportació de sorra estàn presionant perque s'aixequi l'embargament de sorra.

Actualment han aparegut nous països exportadors de la seva sorra, com Mynmar.

Actualment Singapur és 33 Km² més gran que en el seu origen.

2 comments:

joan said...

Ei!!!!
Q fascinant tot això que expliqueu de Singapor. Es sorprenent que l'illa estigui creixent i els volums de sorra que es mouen.
No ho sabia pas que era "la ciutat dels lleons". Té alguna explicació?
I perquè és Disneylandia "amb pena de mort"?
Molts petons!

Núria & Miquel said...

L'estil de les cases, els carrers molt ben empedrats, sense papers, tot com molt preparat, és una ciutat aparentment perfecte, amb pena de mort, és la única diferència amb Disneylandia!!!