Wednesday, February 28, 2007

Hong Kong 1 - España 0

L'altre dia vaig anar a fer-me el document d'identitat de Hong Kong. Per evitar cues cal demanar hora (per internet o per telèfon). Vam arribar amb la Núria a les 3 de la tarda i abans de les 5 ja ho teníem tot fet, tot i que hi havia molta gent. Em van prendre les empremptes digitals em van fer una foto i d'aquí uns dies ja puc anar a buscar el carnet oficial. De mentres m'han donat un resguard amb validesa oficial i la meva foto impresa. Tot bastant raonable.

Resulta que també ens havíem de registrar al "consulado español". Vam començar el tràmit el dissabte. Vam mirar l'adreça del consulat per internet i vam anar cap a on deia. Quan finalment hi arribem... trobem l'oficina buida!, però no buida de persones. Buida de mobles!! Només hi havia el terra.

Preguntant preguntant un porter ens va dir que s'havien canviat de lloc. Home! Senyors, que no costa res tenir la pàgina web actualitzada. Doncs res, vam pensar que ja hi aniríem un altre dia.

Abans d'ahir vam trobar un moment per anar-hi. Devien ser la una i mitja o les dues. Ens va atendre una noia xina que deia que per parlar amb algú de visats calia arribar abans de la una. Suposo que el fallo és nostre per no haver trucat abans per preguntar. O sigui que el que vaig fer va ser trucar a la noia de visats per quedar amb ella per l'endemà i així assegurar-nos que no hi hauria cap problema. Arribem l'endemà a tres quarts de dotze i ens atén ella molt bé, però al cap d'una estona ens avisa:
- A las doce tenemos que dejarlo porque estamos en huelga.
Joder!! Lo que faltava! Huelga??? Estan en el seu dret, però havent parlat amb mi el dia abans em podria haver avisat.

Per sort la vaga era només de mitja hora, però van tenir els collons de marxar totes les treballadores españoles a fer un bocata i van deixar a un xino, que no sabia què passava, vigilant les oficines. A més que després vaig veure que al Consulat mateix hi havia un paperet penjat avisant de la vaga, però deia que només seria de 5 minuts...

Jo estava bastant indignat, la Núria s'ho va prendre més a risa. Això per no parlar de lo cutre que era la fitxa per registrar-nos i que calia portar una foto carnet a sobre i que s'havia d'enganxar amb pega Pritt.

Per rematar-ho mentres marxaven a fer el bocata la tia del Consultat ens diu:
- Bienvenidos a Hong Kong!
I nosaltres ens vam dir:
- Bienvenidos a Hong Kong???? Bienvenidos a España!!!!

2 comments:

Benji said...

JUASJUASJUAS....
Si mai us enyoreu de l'eficiència espanyola ja sabeu on anar.

joan said...

"Spain is different and Catalonia is not Spain" :-)