Friday, March 30, 2007

Una aventura interurbana!!

Algo que podria ser tant quotidià com és agafar el transport públic, es converteix en tota una experiència que els més gran d'heuen recordar encara...agafar un tramvia. Vells, atrutinats, de dos pisos i amb una estabilitat dubtosa...aixi són els tramvies d'aquí. Despres de pujar per la petita porteta del darrera, després d'aconseguir obrir-nos pas entre la gran multitud hem aconseguit seure a primera fila del segon pis....i aqui teniu el resultat. Ara només faltaria que sentissiu un airet humit humit a la cara i ja estarieu entre els carrers de Hong Kong!!.







Pels més observadors:
- Els taxis són tots el mateix model de Toyota, n'hi ha de vermells i els verds (que diria són els de la Península).
- Els minibusos que apareixen....o també anomenats els autobusos del dimoni jiji no cal explicar perque, no?? estàn crazy crazy!!
- Les mil pasarel·les que hi han que creuen les grans avingudes i et porten directe a les portes del paradís, també anomenat centre comercial.


Nota: Agraïr dues trucades. Gràcies Mei i Kadu!!! Petons!!

Thursday, March 29, 2007

Una imatge val mes que mil paraules!!

Hi ha coses que s'han de veure i aquesta és una d'elles...el Toro, el símbol dels símbols lligat amb una bandera catalana a una empolla de vi...només per això val la pena venir fins aqui.

Wednesday, March 28, 2007

Dos links nous

Petita actualització per comentar-vos que hem afegit dos links a la llista de la dreta. El primer és el blog del Ricard, hombre grande donde los haya i sense pèls a la llengua (Cosas que me pasan) y l'altre és el blog del Luis (Luisin goes to HK) amb qui compartim aventures per la illa. El Luis se'ns ha avançat i ha penjat les fotos de les filipines el diumenge que vam comentar a l'últim post. No deixeu de fer-hi un cop d'ull perquè impressiona.

Sunday, March 25, 2007

Aquesta setmana ens ha passat volant!

Escrivim aquest post per fer dir-vos que estem vius i que tot segueix bé! Ara feia dies que no actualitzàvem perquè entre una cosa i l'altra, aquesta setmana ens ha passat volant:

Curiositat: Els diumenges Hong Kong s'omple de noies, majoritàriament filipines, fent picnics al mig del carrer. Són noies que es dediquen a fer de minyones a les cases i el diumenge és el seu dia lliure i aprofiten per veure's. Em sembla que l'ordre de magnitud és d'unes 100000 persones! Queda pendent posar una foto... :-(

Us faig un resumet de com està tot:

- La Núria està posada al màxim amb l'anglès (a vegades sense adonar-se'n em comença a parlar amb anglès amb un accent que ni el Shakespeare). Potser sóc jo que la veig amb molt bons ulls, però és veritat que tothom li diu que està millorant molt.

- El dijous va arribar el Luis, que està fent el doctorat i farà una estada de mig any amb el Dani (que és el supervisor del postdoc del Miquel). Avui hem passat la tarda amb ell i hem anat al 'Flower Show'. Hem comprat tres orquídees i un test xulíssim per uns 25 euros (n'hem regatejat 5, i com a premi avui soparem salmó cru finançat per les nostres habilitats regatejadores).



- Sent sincers, regatejar a HK no té gaire mèrit. L'altre dia vam anar a comprar un tornavís per muntar els mobles d'ikea. El tio de la tenda ens diu: costa 40 dòlars i jo, com que no ho havia entès bé, pregunto: 40 dòlars? El tio em diu: ok, 35.

- Ahir vam fer un sopar al pis i vam convidar el Mark i l'Eric. Vam preparar una truita de patates amb embotit i pa amb tomàquet. Ens va quedar tot molt bo (mèrit de la Núria) i ells van quedar molt contents.

- El Miquel s'està flipant amb la cultura xina i ha decidit batejar-se amb un nom xino. A partir d'ara es dirà Pan Lee Mao. Lee com el Bruce Lee. Un altre dia parlarem dels noms xinos.

Al darrera del Pan Lee Mao hi ha una estàtua del Bruce Lee.

Monday, March 19, 2007

Primer sopar a casa nostra!!

Quedava pendent ensenyar la que serà la nostre llar a Hong Kong. És petit però molt acollidor!! Ens agrada per diverses raons, entre d'altres perque és nostre, perque és molt lluminós, perque esta molt ben col·locat i perque serà la nostre casa!!

Esperem que os agradi!!







Come on boys!!!

Avui...presentem al nostre landlord (propiatari del nostre pis), en Mark, i els 5 boys!!! Per ordre d'aparició de dreta a esquerra...en Mark, el pobret Hooter (esta una mica cascadet), en Perky, en Ronny (he de dir que és el meu preferit), la super star Porky (Mireu la cara de boig) i per acabar, pero no menys important...en Pinky ( en honor a les seves orelles roses). Llàstima que a la foto no hi sorti també l'Eric, l'altre landlord.



Gràcies per tot!!...ens han ajudat en tot el que han pogut!!

Thursday, March 15, 2007

Coses diverses

Disculpeu que no haguem fet actualitzacions aquests dos últims dies. Avui explicarem coses diverses per compensar:

- Ja estem instal.lats al pis nou!! Demà vindran els tècnics a posar-nos internet, tele per cable i telèfon i ja ho tindrem tot llest. Una de les coses que em feien més gràcia de comprar-nos era el 'rice cooker', com que no sé com es diu en català li direm rais cuca. Aquí va una foto d'uns quants rais cucas.



No sé si ho recordareu, però a Bola de Drac utilitzaven una tècnica anomenada Mafuba (Ma: Dimoni, Fu: Empresonar, Ba: Ona) per tancar el Satanàs Cor Petit dins un contenidor. Doncs resulta que el contenidor aquest és un rais cuca!! Per això sempre havia tingut tanta curiositat per aquest aparell... A sota es veu el follet tortuga en plena execució i un .gif del mestre Mutaito tancant el Cor Petit per primer cop (si no veieu l'animació, em sembla que heu de fer-hi clic).





- L'altre dia vam afegir unes línies de codi en aquesta pàgina per tal d'anar traquejant d'on venien les visites a aquestes pàgines. Com podeu suposar són majoritàriament de Barcelona i l'Hospitalet, però n'hem tingut unes quantes de llocs més curiosos. A veure si podem saber si han estat d'algú conegut que estava de viatge, o han estat visites de gent desconeguda:
1.- Roma - (La Núria diu que potser ha sigut la Cris M.)
2.- Rio de Janeiro - (?)
3.- Valbonne (Mari? Mucha suerte por Supelec!!) :-P
4.- Boise (Aquí casi segur que ha estat el Juárez des del camp de patates de Boise... Molts records!!)
5.- Orlando (?)

- Des de que vam arribar que pràcticament hem estat menjant de restaurants. Comparat amb Barcelona, aquí són molt més barats i hi ha molta més oferta. Els restaurants estan tot el dia plens, els dinars que s'allarguen es confonen amb els primers sopars... Nosaltres ja teníem ganes de deixar d'anar al restaurant cada dia i hem aprofitat el trasllat per agafar bons hàbits. Amb el rais cuca cuinarem al vapor (sobretot arròs i pasta, verdures, pollastre i peix) i l'altre dia ens vam apuntar a un gimnàs (pijo, pijo, però ens surt per uns 20 euros al mes XD). A més vivim al costat d'un parc que té pistes de tenis, squash, atletisme i piscina públics. I l'altre dia vam anar a fer muntanyisme amb el Mark. Un altre dia ja us parlarem del Mark, que s'està portant molt bé amb nosaltres!

Doncs apa, això és tot per avui! Demà suposo que ja actualitzarem des del pis, amb més fotos (avui estic a la uni i no tinc fotos). Per cert, que us comento que ens ronda pel cap un projecte anomenat "Usted tiene un doble Chino" en el què posarem fotos de gent amb el seu doble xino. De moment sempre que ens hem trobat un doble resulta que estàvem sense càmara, a veure si ens apliquem i comencem a penjar fotos.

Monday, March 12, 2007

Vistes de Hong Kong

Vistes de Hong Kong des de l'altra banda. Era realment espectacular.



Hell Cab - El taxista de l'infern

El dissabte vam sortir pel centre de Hong Kong i a la una del matí el servei de metro s'acaba. Com que eren ja les dues passades quan vam començar a sentir-nos cansats, vam decidir agafar un taxi per tornar cap a la uni (finalment anem al pis nou aquest dimarts, de moment encara estem al pis del Dani a la uni, merci Dani!).

El Dani m'havia comentat que molts taxistes no parlen anglès i jo per si de cas vaig agafar un paperet que tenia l'adreça de la uni escrita en xinès. Quan vam pujar al taxi, després de dos intents de dir-li que anàvem a la uni en anglès, vaig decidir treure el paperet. Total que el taxista agafa el paper i comença a apropar-se'l i allunyar-se'l dels ulls com si no entengués res... la Núria i jo mirant-nos... ui ui ui.

Al cap d'un moment comença a buscar algo a la guantera, treu un vidre d'ullera i comença a mirar els caràcters xinos! I jo pensant, joder aquest tio és encara més curt de vista que jo! (jo reconec que fa un temps solia anar sense ulleres pel món, però el màxim que passava és que semblava un maleducat perquè no saludava a la gent que em trobava. Però clar, una cosa és caminar i una altra és conduir de nit (i amb boira)!) Resem perquè només hi vegi malament d'aprop!

Total que el tio va aconseguir llegir l'adreça, torna a guardar el vidre d'ullera i es posa a conduir a tot drap! En sèrio que hi va haver moments que vam passar por, sobretot quan va afagar una curva massa oberta i casi s'estampa contra un cotxe que hi havia parat, i quan va fotre una frenada a saco per no menjar-se els bots que posen a la carretera perquè la gent no corri...

Thursday, March 8, 2007

Que es pot fer amb una canya de bambu?

A part de menjar-te'l de diverses maneres....al vapor, a la planxa,etc. o fer-ho servir d'esque per caçar un ós panda...pots construir una estructura per rehabilitar una façana...és realment espectacular...vam al·lucinar quan vam veure de quina manera ho utilitzaven, això és per veure-ho.


Wednesday, March 7, 2007

Botigues per tots els gustos

Cultura diferent i per tant necessitats diferents!! Que xula que era aquesta botiga, tota de diferents tipus de "Palillos", i de totes les categories, des dels més senzills als més sofisticats (hi havien jocs de 24 parells i amb detalls de plata!!!).

Com a curiositat, hem comprat un mural similar al que hi havia a l'entrada de la botiga, una mica més petit (amb concordànça amb el pis) jijiji. Ragatejant ens el van deixar a meitat de preu!!!

Tuesday, March 6, 2007

Feliç Any del Porc!!

Uns dies abans d'arribar nosaltres estaven celebrant l'any nou xines. Aquest any és l'any del porc. Com a peculiaritat, han fet el mateix que a Barcelona amb les vaques pintades per artistes....aqui però, ho han adaptat a la seva manera. S'ha de dir que aquest dies encara patiem el "jetlag", és evident no?



Sunday, March 4, 2007

Un diumenge de Dim Sum amb el Dani



El diumenge passat vam anar a menjar Dim Sum amb el Dani. El dim sum és una sèrie de petits menjars variats que et van portant. Està molt bé perquè menges bastant i variat (i barato!!!).

Per cert, que uns dies després, en aquest mateix restaurant, havent dinat el Miquel i la Núria. La camarera ens demana:

- What do you want as a dessert? (què voleu de postres?). We have mango puding.

I la Núria diu:

- No no mango púding no. Què més hi ha? Puc veure la carta de postres?

Comença a mirar la carta de postres: púding de mango, puding de cafè, pastís de formatge, fruita, bla bla bla. I diu la Núria:

- Menjaré el Mango Púding!

OLE!!!! Sort que després va afegir:

- I també púding de cafè.

AAAAAAAAAAAAH!! llavors vale.



Visita a Kowloon

Avui diumenge hem aprofitat per fer una mica de turistes...hem agafat un ferri per creuar a l'altre part de Hong Kong cap a la península.
Hem visitat un parc que es deia Kowloon park, ens ha sorpres que hi havia molta gent india i pkistaní, tothom mirava a la Núria, i el Miquel havia d'espantar els moscardons treient pit, anant de puntetes per semblar més alt i ensenyant les porres...fins al punt que estavem fent les fotos que hem penjat i una nena petita que anava amb els seus pares ens ve i ens diu:

- Can I take a picture with you?

I nosaltres en plan encantats, jojojojo que guapos que som! es volen fer fotos amb nosaltres. I llavors la Núria s'asseu amb la nena i el Miquel pregunta:

- Do I join the picture?

I la mare contesta:

- Nevermind, you don't have golden hair!

Mecaguen la puta!! no volien que el Miquel surtís perquè com que no té els cabells d'or... total que al final li fan la foto a la Núria amb la nena i quan la mare ens ensenya la foto era un primer pla a saco de la Núria i en un raconet sortia la nena petita que casi ni es veia...

A partir d'ara quan vulgueu contactar amb la Núria utilitzeu el nom en clau: "Goldenhair"!


Aquí podeu veure a Goldenhair amb unes tortugues al darrere que es barallaven per veure quina arribava més amunt.



I aquí una foto del Miquel "PeloPajaISuerteQueAlgoTeQueda" Payaró.

Thursday, March 1, 2007

Una ciutat que sorpren

Hong Kong és una ciutat que sorpren, almenys a mi cada dia em sorpren per un motiu o per un altre. A vegades és la manera de viure de la gent, els costums, la cultura...i en aquest cas, les vistes.

Aqui podeu veure el mar que separa la illa de Hong Kong amb la península, i la ciutat el que seria Central. Maco eh?!?







El primer carrer que vam veure de Central va ser aquest, D'Aguilar Street, és un dels carrers més turistics, ple de bars i restaurants. Impressionant!!! (fixeu-vos amb el pas de peatons que gran que és...si si...són necessaris, s'omplen de gent).


1er Aniversari


Ahir vam sortir a celebrar el nostra primer aniversari. Aquest cop si que es pot dir que nomes es celebra un cop a la vida i més d'aquesta manera. El sopar boniiiissim!!Vam anar a un restaurant Japones del Soho, el menjar anava passant per unes cintes i agafaves el que més et venia de gust, o tot...jeje (el nostre cas). El vi que acompanyava de primera (era un vi australia, aqui no tenen ni idea del que és el vi espanyol i molt menys català).